De 7 fasen van het netwerkgesprek. Fase 1: Kennismaking

Heb jij weleens nagedacht over de structuur van het netwerkgesprek? Waarschijnlijk niet. Toch kan het handig zijn om je bewust te worden van de 7 fasen waarin zo’n gesprek verloopt.

Fase 1: de kennismaking
Voordat je überhaupt kennis met iemand maakt, gaat daar al iets aan vooraf. Misschien wordt je door iemand geïntroduceerd of je stapt zelf op iemand af. In beide gevallen start het gesprek al met de non-verbale communicatie, je weet wel, lichaamstaal en zo.

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Het is een enorm cliché… en nog steeds waar. ‘Ze nemen me maar zoals ik ben’, kán jouw succes in de weg staan. Je zou kunnen overwegen om je uiterlijk meer af te stemmen op de gelegenheid. Of je wilt of niet, mensen worden (onbewust) beïnvloed door hoe jij je kleedt, of je er verzorgd uit ziet en professionaliteit uitstraalt. De eerste indruk zorgt er mede voor dat mensen wel of geen contact met je zoeken op een bijeenkomst. En dan kom je dus ook niet toe aan de tweede indruk, die tot een klik en eventueel business kan leiden.

Vraag iemand advies. Als je van jezelf weet dat je niet zo goed bent in het kiezen van de juiste kleding, kleurenblind bent of al jaren dezelfde bril of haardracht hebt, vraag dan iemand om met je mee te gaan. Luister naar advies van de experts, maar kies wel wat echt bij joú past. Dus geen krijtstreeppak als je fotograaf bent en geen hippe bril als jij je daar oncomfortabel bij voelt.

Lichaamstaal bepaalt veel. Je houding, hoe je uit je ogen kijkt en of je onzeker of juist te zelfverzekerd bent, het speelt allemaal mee. Als je veel haast had om op tijd te komen, neem dan even twee minuten om te ontspannen. Wie rust uitstraalt, komt automatisch sterker over.

Hoe leg je contact? Het helpt om vooraf de deelnemerslijst in te zien en te kijken wie je graag zou willen spreken. Het gemakkelijkst is het om je te laten introduceren, bijvoorbeeld door de organisator, die vaak vrijwel iedereen kent.

Wil je liever spontaan contact leggen, kijk dan eerst eens rustig om je heen. De gouden regel is: kijk, luister en voel aan wie openstaat voor een kennismaking. Dat zie je meestal aan iemands lichaamshouding, of hij diep in gesprek is of een beetje om zich heen kijkt. Maak eerst oogcontact. Glimlach, stap op diegene af, geef een hand en stel een vraag. Iets als “Wij kennen elkaar nog niet, hè?” is vaak al voldoende.

Vervolgens stel je je aan elkaar voor. Wacht even tot de ander zijn naam genoemd heeft, om te voorkomen dat je door elkaar heen gaat praten. That’s all. Ingewikkelder kan ik het niet maken. Geef nog géén visitekaartje, je bent er niet om te ‘flyeren’. Stel weer een vraag en het gesprek gaat vanzelf van start.

Weet je niet wat je moet vragen of waarover je het moet hebben? Lees dan mijn volgende artikel over fase 2, over ‘small talk’ en het bruggetje naar een meer zakelijk gesprek.