Bloggen op LinkedIn, hoe doe je dat?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het mogelijk is dat sommige mensen wel, en anderen nog niet kunnen bloggen via LinkedIn. Ook vragen mensen zich af welke knop ze moeten hebben om een blog te publiceren. Om met het eerste te beginnen:

Deze optie is nog steeds niet voor alle Nederlandstalige profielen beschikbaar. Best vreemd als je bedenkt dat LinkedIn deze optie al zo’n twee jaar geleden introduceerde via de Engelstalige profielen. Als je wilt weten of jij deze optie al hebt, kijk dan op je startpagina. Zie je dit?

Afbeelding1.0

Als de optie ‘Bijdrage plaatsen’ er nog niet bij staat, heb je de blogoptie nog niet. Er is echter een trucje dat bij de meeste mensen werkt, en dat is om simpelweg de taal te wijzigen in Engels! Ga daarvoor naar Privacy en Instellingen en verander bij Basisgegevens de taal in Engels.

Het menu op jouw profiel wordt nu in het Engels weergegeven. Klik op Home en check of je nu het onderstaande ziet:

Afbeelding3

Ja? Dan heb je nu de mogelijkheid om een blog te posten.

Welke knop gebruik je waarvoor?

Er is vaak verwarring over welke knop waarvoor te gebruiken.

  • Kies ‘Share an update/update delen’ als je een kort bericht wilt plaatsen. Je kunt daar ook een foto bij plaatsen (via het image-icoon rechts in het witte vlak) en/of een link naar een webpagina.
  • Kies ‘Upload a photo/Foto uploaden’ als je alleen een foto of PDF wilt delen.
  • Kies ‘Publish a post/Bijdrage plaatsen’ als je een artikel wilt delen. Upload een foto boven het artikel, want het verschijnt op je LinkedIn profiel. Je kunt ook een of meer linkjes opnemen, die klikbaar zijn als je ze vooraf laat gaan door http://.