Waarom diversiteit in je netwerk zo belangijk is

Wat is een kwalitatief goed netwerk? Diversiteit in je netwerk is erg belangrijk: een netwerk met uiteenlopende typen mensen. Denk niet alleen aan m/v, leeftijd, afkomst en opleiding maar ook aan kennis, interesses, waarden, enzovoorts. Bij het netwerken ontmoet je allerlei verschillende mensen, maar verbind jij je ook met iemand die heel anders is dan jijzelf? Let daar eens op de komende tijd, het zou later van pas kunnen komen! Vijf redenen waarom diversiteit in je netwerk zo belangrijk is:

Reden 1. Diversiteit geeft meer mogelijkheden, meer kansen, meer inspiratie.
Mensen zijn geneigd om relaties aan te knopen met mensen die op hen lijken. Omdat ze eenzelfde functie hebben, of dezelfde interesses, uit hetzelfde milieu komen of dezelfde studie hebben gevolgd. Prima natuurlijk, maar als je op zoek bent naar nieuwe informatie of contacten buiten jouw cirkel, is een groot en divers netwerk onontbeerlijk.

Een divers netwerk verruimt je blik, geeft inspiratie, vergroot je creativiteit en geeft je toegang tot specialisten op elk gebied. Diversiteit leidt vaak ook tot kwantiteit, een groter aantal contacten. Hoe groter jouw netwerk, hoe groter de kans om iemand te vinden die je kan helpen om jouw doelen sneller of gemakkelijker te bereiken (zie reden 5).

Reden 2. Je doelen veranderen na verloop van tijd.
Zoals je doelen na verloop van tijd veranderen, zo verandert ook de kwaliteit van je netwerk. Iemand die een jaar geleden nog niet kon bijdragen om jouw doelen te bereiken, kan volgend jaar de belangrijkste persoon in jouw netwerk worden. Bijvoorbeeld omdat je in een nieuwe branche wilt gaan opereren en op zoek bent naar inside informatie over die sector. Of omdat deze persoon iemand kent die een belangrijk contact voor jou kan zijn. Elke relatie kan van waarde zijn. Is het niet nu, dan wellicht later.

Reden 3. Een groter vangnet wanneer de omstandigheden veranderen.
Moet je onverhoopt op zoek naar een nieuwe baan, dan kan diversiteit in je netwerk enorm belangrijk zijn. Een coachee vertelde mij dat hij alleen bevriend was met collega’s. Toen hij na tien jaar was uitgekeken op zijn baan, bleek hij verder maar heel weinig connecties te hebben. En al helemaal niet in de sector waarin hij wilde werken. Als je dan nog moet beginnen een netwerk op te bouwen, verlies je veel tijd bij het vinden van nieuw werk.

Reden 4. Waarde voor jouw netwerk.
Een van de meest gewaardeerde netwerkacties is om mensen met elkaar in contact te brengen die mogelijk iets voor elkaar kunnen betekenen. Door verbindingen tot stand te brengen, versterk jij je relatie met beide personen. Dat komt altijd naar je terug: jouw relaties zullen dan ook eerder bereid zijn om jou weer in contact te brengen met mensen uit hun eigen netwerk.

Reden 5. De kracht van je netwerk zit in de tweede graad.
Een divers en uitgebreid netwerk heeft verder als voordeel dat je een grotere vijver hebt om in te vissen. Vaak komen klanten of banen niet uit de eerste graad van je netwerk (jouw eigen contacten), maar juist via hun relaties (de tweede graad van je netwerk). Via LinkedIn heb je inzicht in je netwerk tot en met de derde graad. Dat is handig als je in contact wilt komen met mensen in een specifieke sector, functie of bedrijf. Door jouw eerstegraads contact te vragen om een introductie, is de kans om aan tafel te komen een stuk groter dan wanneer je telefonisch langs de secretaresse moet zien te komen.