Fase 7: Het gesprek afronden

In het vorige artikel las je hoe je een goed antwoord geeft op de vraag “wie ben jij?”. Naast de inhoud (jouw netwerkpitch) is ook de timing en intonatie daarbij erg belangrijk. Als je het artikel gemist hebt, vind je het hier.

Elk gesprek, hoe goed ook, moet een keer worden afgerond. En dat gaat niet altijd gemakkelijk. Want wat zeg je zonder onbeleefd te zijn? Laten we eerst beginnen met hoe het níet moet.

Doe dit niet: 

Over iemands schouder kijken of je iemand anders ziet die je liever wilt spreken.  De ander krijgt dan direct het gevoel dat hij niet interessant is en dat geeft een heel onprettig gevoel. Niet goed voor je gunfactor.

Een smoesje verzinnen. Bijvoorbeeld: “Ik ga even naar het toilet” (tenzij je dat echt wilt natuurlijk). Bij een van mijn eerste netwerkbijeenkomsten dacht ik zo van een vervelende man af te komen, maar hij bleek me te zijn gevolgd en stond me rustig op te wachten…

“Ik ga even wat te drinken halen” is ook niet ideaal. Je moet dan op zijn minst aanbieden om iets mee te nemen en het drankje bij hem afleveren. Daarna moet je alsnog het gesprek afronden.

Zeggen dat je nog zult bellen, als je dat niet van plan bent.

Beter is:

Wees eerlijk. Het heet niet voor niets een netwerkbijeenkomst, logisch dat je nog iemand anders wilt spreken. Geef aan dat je het een prettig gesprek vond en dat je graag ook nog andere mensen wilt spreken.

Rond af met een uitnodiging. Als je vermoedt dat je ooit iets voor elkaar kunt betekenen, vraag dan of je een LinkedIn-uitnodiging mag sturen. Wissel visitekaartjes uit, zodat je de juiste spelling van naam en bedrijfsnaam hebt. Handig als iemand naamgenoten op LinkedIn heeft!

Afspraak of niet? Maak alleen een afspraak voor een vervolggesprek, als je daar een reden voor hebt. Ieders tijd is kostbaar.

Zet je netwerkantenne aan. Als je tijdens het gesprek iets opvangt waarmee je de ander kan helpen, bijv. een interessant artikel over het gespreksonderwerp, bied dan aan om dit te mailen. Je hebt dan een mooie reden om het gesprek op te volgen.

Volg zo snel mogelijk op. Als je tijdens het gesprek hebt toegezegd om iets op te sturen, uit te zoeken of te bellen of mailen voor een afspraak, doe dat dan zo snel mogelijk na de bijeenkomst, liefst binnen 24 uur. Je laat dan zien dat je doet wat je belooft. Bovendien kan de ander zich jou dan nog goed herinneren.

Zijn er meer situaties die je lastig vindt bij het netwerken, kijk dan eens naar mijn Netwerktrainingen. In een kleine groep gaan we aan de slag met het oefenen van situaties die vrijwel iedereen lastig vindt. Altijd een superleuke én leerzame dag, die veel zelfvertrouwen oplevert!