Nieuwe LinkedIn Contacts

Heb je nieuwe LinkedIn Contacts al? En ben jij er net zo enthousiast over als ik?

Sinds een paar dagen heb ik de nieuwe versie van LinkedIn Contacts. De belangrijkste wijziging is dat je voortaan de actuele gegevens van al je contacten op één plek beschikbaar hebt, in plaats van verspreid over je agenda, je adresboek, e-mail én LinkedIn.

Waar ik zelf heel blij mee ben is dat je nu nog gemakkelijker notities kunt maken op de profielen van jouw contacten. Aantekeningen over je laatste gesprek, verjaardagen, afspraken en – ook heel handig – een aparte plek waar je kunt noteren hoe en waar je iemand hebt ontmoet.

Ideaal vind ik dat je voor jezelf herinneringen (reminders) kunt instellen:  LinkedIn waarschuwt je dan automatisch na een dag, een week of een maand. Lees de onderstaande wijzigingen en zie hoe LinkedIn steeds meer op een echt CRM-systeem gaat lijken.

1. Notities maken

Op deze plaats kun je notities over je contacten opslaan en herinneringen sturen om in contact te blijven. Je bent zelf de enige die deze notities kan zien (net als in de oude layout). Handig: er is een aparte plek om te noteren waar en hoe je deze persoon hebt ontmoet. En: je kunt direct tags (labels) toekennen. Dat ging vroeger vrij omslachtig, je moest daarvoor aparte stappen nemen. Nu is het gemakkelijker en sneller, waardoor je het waarschijnlijk consequenter zult doen. Labels kunnen heel handig zijn als je af en toe bepaalde groepen contacten wilt mailen. Je hoeft dan niet elke keer je hele contactenlijst door te werken.
Afb1 LI blog mei 2013 def

2. Onthoud je laatste ‘gesprek’

Bij het ‘envelopje’ kun je notities kwijt over je laatste LinkedIn-‘gesprek’.  Als je al een notitie had gemaakt in de oude layout bij de contactgegevens, zie je ze in de nieuwe layout op deze plek terug. Afb 2 LI blog mei 2013

3. Breng al je contacten samen op een plaats

Het synchroniseren van je contacten vanuit verschillende systemen kon ook al in de oude versie, maar is eenvoudiger geworden. Bovendien is de mogelijkheid toegevoegd om te synchroniseren met je iPhone. Ook applicaties als Card Munch zijn toegevoegd. Ik heb nog niet kunnen checken of dit werkt, dus mocht je mij voor zijn, laat het vooral weten!Afb 3 LI blog mei 2013

Tot slot: Profile Organizer

Een grote verbetering vind ik ook dat de Profile Organizer is verplaatst naar de nieuwe LinkedIn Contacten en dat deze meer mogelijkheden biedt. Zo is er een nieuwe functie waarmee je dubbele profielen (duplicate accounts) kunt samenvoegen. Dat wil zeggen: als een van jouw contacten (per ongeluk) meer dan een account heeft aangemaakt, kun je deze profielen met één druk op de knop samenvoegen via Potential Merges. Ideaal!

Heb jij de nieuwe LinkedIn Contacts ook al? Wat zijn jouw ervaringen? Ik hoor het graag!

Daphne Medik