Zo helpt LinkedIn je op weg naar werk

3 tips voor werkzoekenden

Als je werkzoekend bent, zou een goed LinkedIn profiel bovenaan je prioriteitenlijstje moeten staan. Blijf niet hangen in ‘dat moet ik nog eens doen’, want elke recruiter checkt jouw profiel.

Met de laatste LinkedIn wijzigingen, kan het nodig zijn jouw profiel hierop aan te passen. Zorg dat je dat doet en neem een voorsprong op jouw concurrenten.

Naast het belang van een up-to-date, aantrekkelijk en goed vindbaar LinkedIn profiel, kunnen de volgende tips je helpen om jouw droombaan te bemachtigen:

  1. Blijf zichtbaar
    Deel hiervoor relevante artikelen. Reageer op berichten van je connecties met een ‘like’ of ‘comment’. Doe dat liefst elke dag, op z’n minst om de dag. Maak jezelf zichtbaar. Laat weten dat je er bent.
  2. Het gaat niet alleen om wat je weet..
    ..maar vooral om wie je kent. En wellicht nog belangrijker: wie jou kent.  Een cliché, simpelweg omdat het waar is. Dit gaat zeker ook op voor werkzoekenden. De meeste banen worden nog altijd via-via vervuld. Blijf actief aan je netwerk bouwen, om jouw potentiële werkgevers te bereiken. Onthoud hierbij dat jouw bereik net zo ver reikt als de tweede graad van jouw contacten.
  3. Word een kanjer op jouw vakgebied en laat dat zien
    Bijvoorbeeld; je bent de beste business developer van de wereld. Als dat niet zichtbaar is voor de buitenwereld, klopt er niemand bij je aan om die fantastische baan aan te bieden.

Ruim daarom af en toe tijd in om een artikel te schrijven over een onderwerp binnen jouw vakgebied en publiceer dat via jouw Homepage op #LinkedIn. Beter nog: plaats jouw artikel ook in relevante LinkedIn groepen. Voeg een passende afbeelding toe; dat zorgt ervoor dat jouw artikel vaker wordt gelezen. Laat je zien waar jouw doelgroep zich bevindt.

Als je deze drie tips toepast komt jouw droombaan steeds dichterbij!

Ben je er niet zeker van dat jouw LinkedIn profiel aan de nieuwe eisen voldoet, neem dan contact met me op voor een snelle Quick Scan van jouw profiel. We kunnen dan kijken hoe ik je kan helpen om dit te realiseren.